Noen griller året rundt, men for de fleste er påsken starten på årets grillsesong. Før du tenner grillen for første gang i sesongen er det viktig at du klargjør den og tar en liten sjekk. Her har du noen tips til hva du bør gjøre.
- Sjekke slange og regulator
Har du gassgrill er det svært viktig at du sjekker gass-slangen for sprekker og krakeleringer. Er det mer enn 3 år siden slangen og regulatoren ble byttet, bør begge deler byttes før sesongen starter (kjøp regulatorkit her).
- Fjern spindelvev
Gå over grillen og fjern spindelvev og andre fremmedlegemer inne i grillen. Det er spesielt viktig å sjekke brennerne og inntaket til brennerne. Fremmedlegemer her vil forstyrre transporten av gass.
- Rengjorde du ikke Bull-grillen din før du pakket den bort?
Hvis du ikke rengjorde grillen før du satte den bort for sesongen bør du:
- Vask grillristene med Zalo-vann, eller annen fettløselig såpe. Skyll godt etterpå, før du setter grillristene inn med smakløs matolje som f.eks. raps- eller solsikkeolje.
- Skrap deksler, som varmereflektorer og varmespredere, rene med en sparkelspade i stål.
- Tøm og rengjør fettoppsamlingsskuffen.
- Vask grillen utvendig med stål rens (kjøp stålrens her). Er den veldig møkkete utvendig kan en annen såpe benyttes, men husk å sette inn grillen med stål rens til slutt, for å beskytte stålet mot vær og vind.
God grillsesong!
Lyst til å grille påskelammet?
Se flere grilloppskrifter i vårt oppskrifts-arkiv
Ingredienser
6-8 personer
- 2 stk lammecarré
- 1 ss korianderfrø
- 1,5 ts svarte pepperkorn
- 1,5 ts salt
- 2 ss finhakket frisk rosmarin
- Skall fra en sitron
- Olivenolje
Slik gjør du
Grillmetode: direkte og indirekte varme
- Skyll kjøttet og klapp det tørt med tørkepapir.
- Stek korianderfrøene i en tørr panne over middels varme til du kjenner lukten – i ca. 1-2 minutter.
- Legg korianderfrøene og pepperkorn i en morter og knus frøene.
- Hell så blandingen i en bolle sammen med salt, hakket rosmarin og sitronskall.
- Gni krydderblandingen inn i kjøttet. Dekk til kjøttet med plastfolie og la det marinere i kjøleskapet i minst 4 timer. Kjøttet kan stå natten over.
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 45 minutter før grilling.
- Klargjør grillen med to soner: en med direkte og en med indirekte grilling. Begge med middels varme.
- Drypp olivenolje på begge sider av kjøttet. Dekk de nakne beina på kjøttet med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent under grilling.
- Legg kjøttet med fettsiden opp på sonen med direkte varme. Grill i 8 minutter, snu og grill videre i 2 minutter slik at den får en liten stekeskorpe. Snu så karréen slik at den blir stående på høykant. Grill den slik i et par minutter. Gjenta på den andre siden.
- Flytt kjøttet til sonen med indirekte varme. Lukk grillokket og grill i ytterligere 10 minutter.
- Lammet er ferdig når den indre temperaturen når 55 °C.
- Ta så kjøttet av grillen og la det hvile i 5 minutter før du skjærer det opp i porsjonsstykker.