Grillet fisk er en sommerhit for mange. Denne oppskriften er med kveite, men man kan også ville benytte andre fisker med hvit kjøtt, som f.eks. steinbit.
Ingredienser
4 porsjoner
- 85 gram Chorizo pølse, hakket
- 1 ss hakket chili
- 1 fedd hvitløk, hakket
- 1 dl mykt usaltet smør
- 1 ts sitronsaft
- ¼ ts havsalt
- En klype kajennepepper
- 4 kveite fileter med skinn (eller annen fast hvit fisk)
- Cajun grillkrydder (nettbutikk) eller annet kreolsk krydder
- Olivenolje
Slik gjør du
Grillmetode: direkte grilling
- Legg chorizo, chili og hvilløk i en food processor og kjør til det er finhakket. Bruk gjerne puls-funksjon.
- Legg blandingen i en bolle sammen med smør, sitronsaft, salt og kajennepepper. Bland alt sammen med en gaffel. Legg blandingen på plastfolie og rull sammen til en pølse. Legg den så i kjøleskapet for 2-3 timer.
Tips: smøret kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 måned.
- Klargjør grillen for direkte grilling over middels-høy varme.
- Krydre fisken med Cajun krydder og drypp over litt oliven olje.
- Legg fisken på grillen med kjøttsiden ned og la det grille i 4-6 minutter. For rutemønster på fisken må den legges 45° på grillristen.
- Bruk en slikkepot for å snu fisken og la den grille i 5 minutter til. Fisken er ferdig når den fortsatt er fuktig, men flaker når man tar på den med en gaffel. Midten av fisken skal akkurat ha blitt hvit.
- Server fisken umiddelbart med Chorizo-smør.