Et måltid som smaker godt, men som man ikke bruker så lang tid på å tilberede – kun 10-15 minutter i marinade og 5-6 minutter på grillen. Og lager du for mye teriyakisaus kan denne oppbevares i en lufttett boks i opptil en måned.
Tips: Når du griller grillspyd med scampi og annen mat som ikke er i terninger – bruk store flate grillspyd slik at maten ikke snus på grillspydene når du skal snu det på grillen. Du kan også bruke 2 vanlige grillspyd på samme spyd.
Ingredienser
6 porsjoner
- 24 store scampi, rensede med haler
- ½ ananas
- 2 bunter vårløk
Teriyakisaus med annanas
- 2,4 dl ananasjuice
- 1 dl soyasaus
- 2 ss riseddik
- 1 dl brunt sukker
- 1 stykke ingefær, ca. 2,5 cm – grovhakket
- 2 fedd hvitløk, knust og hakket
- ¼ ts chilipulver
Slik gjør du
Grillmetode: direkte grilling
- Lag teriyakisausen ved å blande alle ingrediensene i en liten kjele. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter. Fjern kjelen fra platen og la sausen avkjøles til romtemperatur. Sil sausen.
- Legg scampi i litt avkjølt teriyakisaus for marinering – ikke lengre enn 15 minutter.
- Del ananasen i ca. 2-3 cm store biter som er like tykke som scampiene (ca 1 cm tykke).
- Del opp vårløken i 2-3 cm store biter.
- Fjern scampien fra marinaden og tre de, sammen med ananas og vårløk på grillspyd (kjøp grillspyd i vår nettbutikk: http://webshop.sundance.no/categories/grill-tilbehor). Legg grillspydene i kjøleskapet til grillen er klar.
- Kok opp en liten del av teriyakisausen – brukes til å pensle grillspydene under grilling.
- Klargjør grillen for direkte grilling over middels-høy varme.
- Legg grillspydene på grillen og la de grille i ca. 2-3 minutter. Pensle grillspydene før du snur de og lar de grille i 2-3 minutter til. Pensle grillspydene før du tar de av grillen.
- Server straks med ekstra teriyakisaus.
Tips: Sausen kan oppbevares i en lufttett boks i opptil en måned.