Grillet fajitas – en sund rett med masse grønnsaker og godt marinerte kyllingbryst, alt sammen rett fra grillen.
Ingredienser
6 porsjoner
Marinade
- 3 lime
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 1 bunt koriander, hakket
- 2 ss chilipulver
- 2 ss paprikapulver
- 2 ts spisskummen
- 1 ts salt
- 2 dl extra virgin olivenolje
- 900 g kyllingbryst, uten ben og skinn
Til servering
- 1 rød løk, kuttet i ringer
- 3 paprika – 1 i hver farge: rød, gul, grønn
- 1 bunt vårløk
- Jalapeno (kan droppes)
- Lime (kan droppes)
- Tortillas
Slik gjør du
Grillmetode: direkte grilling
- Ha skallet og saften fra limen, hvitløk, koriander, krydder og olivenolje i en blender. Kjør blenderen til alt er godt blandet.
- Slå kyllingfileten jevn med en kjøttklubbe – til ca. 1-1,5 cm. Legg kyllingen i en pose som kan lykkes og hell i marinaden. Se til at alt blir dekt av marinade. Sett pose i kjøleskapet i et par timer – gjerne over natten.
- Ta kyllingen ut av kjøleskapet en time før grilling. Klargjør grillen for direkte grilling over middels høy varme.
- Kutt opp grønnsakene og legg de på en grill grid på grillen (http://webshop.sundance.no/products/bull-gridssett).
- Fjern overflødig marinade av kyllingen og grill de i 3-4 minutter på hver side til de er gjennomstekt. La de hvile i 5 minutter på et brett før du skjærer de i strimler.
- Serveres varm med grillede grønnsaker, tortillas og ekstra lime.
Tips: Server gjerne med guacamole og salsa.