En blanding av aromatiske krydder og sterk kajennepepper, gir en smak som virkelig står frem og blir bedre ved grilling!
Tandoori kylling er Indias svar på BBQ kylling, hvor kyllingen marineres i yoghurt og krydder og kokes i en sylindrisk leirovn som kalles tandoor. Ikke alle har en tandoor i hjemmet, men da går det helt fint å bruke grillen!
Ingredienser
4-6 personer
- 1,8-2,2 kg kylling
- 2 ts salt
- Saften fra 2 sitroner
- Smeltet smør til pensling
- 2 sitroner, skåret i sjettedeler til servering
Til marinaden
- 1,2 dl naturell yoghurt
- 2 ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk, presset
- 1 ss revet frisk ingefær
- 1 ss paprikapulver
- 2 ts malt spisskummen
- 1 ts malt svart pepper
- 1/2 ts malt kardemomme
- 1/2 ts malt koriander
- 1/2 ts kajennepepper
Slik gjør du
Grillmetode: direkte og indirekte varme
- Med en skarp kniv, lag et par flenger i kjøttet på kyllingdelene.

- Plasser kyllingen i en stor form og dryss over salt. Hell over sitronsaft og masserer kyllingen. Se til at sitron og salt kommer ned i kuttene. La dette marinere, mens du lager marinaden. Snu et par ganger.
- I en bolle, bland alle ingrediensene til marinaden.
- Hell sitronsaften av kyllingen og masser inn marinaden. Se til at hele kyllingen, også kuttene, blir dekt med marinade.

- Dekk til og plasser i kjøleskapet i minst 4 timer. Kyllingen kan stå kjølig natten over.
- Sett kyllingen ut av kjøleskapet og på benken 45-60 min. før grilling.
- Klargjør grillen for indirekte varme med middels varme.
- Plasser kyllingen med skinnsiden opp. Lukk grillen og la den ligge i 15-20 minutter.
- Snu på kyllingdelene for jevn steking. Pensle med smeltet smør, lukk lokket og grill i ytterligere 15 minutter.
- Vend kyllingen, pensle med smør og stek i ytterligere 10 minutter. I løpet av de siste minuttene av matlagingen, flyttes kyllingen slik at den får direkte varme. Pensle med smør og snu et par ganger for å få sprøtt skinn. Vær forsiktig og se opp for eventuelle flammer. Vær forberedt på at kyllingen må flyttes hvis det blir flammer i grillen.
- Kyllingen er klar når den innvendige temperaturen er 75°C og kjøttet langs beinet ikke er rosa.
- Grill sitronene lett og server.
Tips: Server gjerne med grillede sitroner, ris og en salat.