Souvlaki er en gresk rett med shish kebab av svinekjøtt, som serveres sammen med pitabrød, pommes frites, tzatziki og løk.
Ingredienser
6 porsjoner
- ca. 1 kg svinekam – trimmet og delt i ca. 4 cm store biter
- 6 ss frisk sitrongsaft
- 3ss rødvinseddik
- 1 liten løk, revet
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ts tørket oregano
- 2 ts malt svart pepper
- 1 ts salt
- 1,5-2 ss olivenolje
Til servering
Slik gjør du
Grillmetode: direkte grilling.
- Legg kjøttet i en bolle eller en plastpose som kan forsegles, sett det litt til side.
- Bland sitrongsaft, eddik, løk, hvitløk og krydder i en liten bolle. Visp inn olivenolje og hell over svinekjøttet. La dette marinere i kjøleskapet i et par timer. Kjøttet kan stå natten over.
- Klargjør grillen for direkte grilling over middels høy varme.
- Tre svinekjøttet på grillspydene, krydre med salt og pepper.
- Grill spydene i 3-4 minutter på hver side. Fjern spydene fra grillen og press sitron over grillspydene.
- Server med pitabørd og/eller pommes frites, tzatziki og rødløk.