Noen tenker at lammecarré er forbeholdt til kun spesielle anledninger og fine restauranter, men hvorfor det? Grillet lam smaker så godt. Prøv selv!
Ingredienser
6-8 personer
- 2 stk lammecarré
- 1 ss korianderfrø
- 1,5 ts svarte pepperkorn
- 1,5 ts salt
- 2 ss finhakket frisk rosmarin
- Skall fra en sitron
- Olivenolje
Slik gjør du
Grillmetode: direkte og indirekte varme
- Skyll kjøttet og klapp det tørt med tørkepapir.
- Stek korianderfrøene i en tørr panne over middels varme til du kjenner lukten – i ca. 1-2 minutter.
- Legg korianderfrøene og pepperkorn i en morter og knus frøene.
- Hell så blandingen i en bolle sammen med salt, hakket rosmarin og sitronskall.
- Gni krydderblandingen inn i kjøttet. Dekk til kjøttet med plastfolie og la det marinere i kjøleskapet i minst 4 timer. Kjøttet kan stå natten over.
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 45 minutter før grilling.
- Klargjør grillen med to soner: en med direkte og en med indirekte grilling. Begge med middels varme.
- Drypp olivenolje på begge sider av kjøttet. Dekk de nakne beina på kjøttet med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent under grilling.
- Legg kjøttet med fettsiden opp på sonen med direkte varme. Grill i 8 minutter, snu og grill videre i 2 minutter slik at den får en liten stekeskorpe. Snu så karréen slik at den blir stående på høykant. Grill den slik i et par minutter. Gjenta på den andre siden.
- Flytt kjøttet til sonen med indirekte varme. Lukk grillokket og grill i ytterligere 10 minutter.
- Lammet er ferdig når den indre temperaturen når 55 °C.
- Ta så kjøttet av grillen og la det hvile i 5 minutter før du skjærer det opp i porsjonsstykker.