Hva med å prøve noe nytt? Vi anbefaler lammeburger på grillen!
Ingredienser
4 personer
Lammeburger
- 700 g malt lammekjøtt
- 1,5 ss frisk oregano (eller 2 ss tørket)
- 2 ts finhakket frisk mynte (eller 1 ss tørket)
- 0,6 dl sorte oliven
- 1 ss hakkede oljefylte soltørkede toamter
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss balsamicoeddik
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts malt svart pepper
Aioli med sitron og feta
- 1,5 dl smuldret fetaost
- 1 dl majones
- 1 dl gresk yoghurt
- 1,5 ss finhakket frisk mynte
- 1,5 ss sitronsaft
- 1,5 ts sitronskall
- 1-2 fedd hviløk, presset eller finhakket
- 1/4 ts salt
- 1/8 ts nykvernet pepper
For servering
- Pitabrød
- Baby arugula
- Tomat i skiver
- Finsnittet rødløk
- Agurk
Slik gjør du
- Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
- Fordel deigen og form til fire hamburgere.
- Sett den i kjøleskapet til den skal grilles.
- Legg burgerne på en varm grill (direkte varme med høy temperatur) og stek 4-5 minutter på hver side for medium stekt.
- Server med pitabrød, grønnsaker og aioli med sitron og feta.
Aioli med sitron og feta
- Bland alle ingrediensene i en bolle og rør sammen grundig.
- Dekk til og sett i kjøleskapet frem til servering.
Tips: aiolien er best om den lages et par timer før servering.