Hva med en marokkanskvri på grillen? Prøv deilige lammekofta med quinoa. Quinoa-salaten er kjempe enkel å lage. Bare kok quinoaen på samme måte som du koker ris, la det kjøle seg ned og bland sammen med resten av ingrediensene. Nam!
Ingredienser
ca. 6 porsjoner
Lammekofta
- Ca. 900 g lammekjøttdeig
- 1 medium rødløk, revet
- 1,2 dl persille, hakket
- 1,2 dl koriander, hakket
- 0,6 dl mynte, hakket
- 2 ss paprikapulver
- 2 ts spisskummen
- 2 ts malt kanel
- 2 ts salt
- 1 ts nykvernet pepper
- ¾ ts allehånde
- ½ ts kajennepepper
Quinoa Tabbouleh
- 2,4 dl quinoa, godt skylt
- 2 bunter persille, finhakket
- 1 bunt mynte, finhakket
- 1 bunt vårløk, finsnittet
- 1 agurk
- 4 store plommetomater
- Saften av 2 sitroner
- 0,6 dl extra virgin olivenolje
- 1-2 ts salt
- 1 ts nykvernet pepper
Tilbehør
Grillspyd
Slik gjør du
Grillmetode: direkte grilling.
Lammekofta
- Smuldre opp kjøttdeigen i en bolle. Ha i revet løk, finhakket persille, koriander og mynte. Rør forsiktig sammen. Bland sammen resten av krydderne, før du strør det over lammeblandingen. Rør forsiktig sammen.
- Del kjøttet i ca. 15 like store baller. Ballene skal være på størrelse med en golfball. Form kjøttdeigen som en 10 cm lang pølse rundt grillspydet (nettbutikk). Sett de til side i kjøleskapet.
- Klargjør grillen for direkte grillingen over middels høy varme.
- Grill koftaene et par minutter på hver side, til sammen i ca. 10 minutter. Lammet er best når det er gjennomstekt, men ikke overstekt slik at det har blitt tørt.
Quinoa Tabbouleh
- 1. Ha quinoa, en klype salt og 5 dl vann i en mellomstor kjele og kok opp. La det småkoke i 15 minutter under lokk. Quinoaen er ferdig når vannet er absorbert. Trekk så kjelen av kokeplaten og la det avkjøle.
- Ha avkjølet quinoa i en bolle og tilsett resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper
Tips: Ta ut frøene av både agurken og tomaten, og del opp i biter.