Lag et morsomt og barnevennlig måltid med kjøtt på grillspyd. Server grillspydene med nykokt ris og peanøtt dip.
Ingredienser
2-4 personer
- 1,2 dl peanøttsmør
- 1 ss vegetabilsk matolje
- 2 ss saft fra lime
- 2 ss soyasaus
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss honning
- 2 ss koriander, finhakket
- 2 ts gul karri
- 1/4 ts chiliflak (kan sløyfes)
- 3,5 dl kokosmelk
- Ca. 600 g indrefilet av svin
- 1 ts fersk og revet ingefær
- 1/2 ts sesamolje
Ekstra
Slik gjør du
Grillmetode: direkte varme
- Visp sammen 0,6 dl peanøttsmør, vegetabilsk olje, limesaft og soyasaus til en jevn røre.
- Rør inn hvitløk, honning, koriander, karri og rød chiliflak.
- Rør så inn kokosmelken. Når røren har blitt jevn heller du 1,2 dl avrøren i en kopp og setter den til side. Dette skal brukes til dippingsaus.
- Del indrefileten i biter på ca. 1 x 4 cm. Legg bitene i en bolle og hell marinaden over. Se til at alle bitene blir dekt i marinade.
- Dekk til bollen og plasser i kjøleskapet i minst 2 timer. Bollen kan stå over natten.
- Lag dippingen ved å blande de resterende 0,6 dl peanøttsmør, ingefær, sesamolje og det resterende av marinaden. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet til servering.
- Klargjør grillen for direkte grilling over middels høy varme.
- Ta kjøttet ut av marinaden og fjern så mye marinade som du klarer med fingrene.
- Tre 3-4 biter av kjøttet på et grillspyd. Brukes grillspyd av bambus, sørg for å ha disse i vann i minst en time før grillingen.
- Ta dippingen ut av kjøleskapet. Har den tyknet, rør inn litt vann for å oppnå ønsket konsistens.
- Grill grillspydene i totalt 15 minutter, snu av og til.

- Server grillspydene mens de er varme, med nykokt ris og romtemperert dip.