Oppskrift på en klassisk BBQ-saus som kan brukes til det meste, som f.eks. hamburgere, kyllingvinger og spareribs. Bruk også oppskriften og tilpass den slik at du får din egen BBQ-saus – tilsett ekstra krydder, mer eddik eller kanskje du vil gjøre den søtere?
Ingredienser
ca. 1 liter saus
- 5 dl ketchup
- 2 dl vann
- 1 dl eplecider eddik
- 1 dl brunt sukker
- 3 ss melasse (molasses)
- 2 ss honning
- 1 ss Worcestershire saus
- 1 ss fersk sitronsaft
- 2 ts løkpulver
- 1,5 ts sennepspulver
- 1 ts kvernet sort pepper
- ½ ts hvitløkspulver
- ¼ ts salt
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene sammen i en stekepanne. La det så vidt småkoke i 15 minutter.
- Kjøl ned til romtemperatur før det legges i en lufttettboks.
Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 3 uker.
Tips: Gjør sausen mer spicy ved å tilsette tilsett ¼ ts kajennepepper per 2 dl saus.