Prøv grillet søtpotet med pinjekjerner som tilbehør neste gang du griller. Søtpoteten har en intens guloransje farge, og en fin sødme som gir retten karakter.
Ingredienser
4 porsjoner
- 800 g søtpotet
- 6 dl appelsinjuice
- 1 ss olje til pensling
- 40 g pinjekjerner
- 1⁄2 ts salt
- 4 ss olivenolje
- 2 ss finhakket frisk estragon
Slik gjør du
Grillmetode: direkte.
- Skjær søtpotet i 2 cm tykke skiver. Legg skivene i en kjele, hell appelsinjuice over, og ha på vann slik at det dekker potetene. Kok i fem minutter.
- Rist pinjekjerner i en tørr panne. Krydre med salt.
- Ta potetskiver opp av vannet, tørk dem lett. Pensle potetene med olje, og grill i to minutter på hver side.
- Legg potetskivene på fat, dryss olje, pinjekjerner og estragon over.
Kilde: matprat.no. Foto: matprat.no.