Grilloppskrift – Italiensk pizzabunn


Italiensk pizza

Har man ikke en pizzaovn kan man lett grille pizza på grillen ved hjelp av en pizzastein. Hvordan du griller med en pizzastein kan du lese om her.

 

Nedenfor finner du oppskrift på en pizzabunn som er svært smidig og lett å håndtere. Hva slags fyll du ønsker på pizzaen velger du selv, men vi kan anbefale f.eks. grønn pesto, spekeskinke, brie og mozarella. Gjerne topp den med ruccolasalat etter steking.

 

Ingredienser

8 porsjoner

 

 • 8 dl mel (helst pizzamel)
 • 3 dl lunket vann
 • 1 ts sukker eller honning
 • 1 pk gjær (tørr eller fersk)
 • 2 ts salt
 • 6 ss olivenolje

Slik gjør du

Grillmetode: med pizzastein

 

 1. Dersom du bruker fersk gjær røres denne ut med honning/sukker i lunket vann. Ved bruk av tørrgjær blander du sammen vann og honning/sukker før du drysser gjæren over. La dette stå til det skummer – ca. 5-10 min.
 2. Bland sammen mel og salt før du lager en grop i melet og tilsetter oljen og gjærblandingen til en jevn deig. Deigen skal føles litt klebrig når du setter den til heving. Er deigen litt tørr kan du tilsette en spiseskje med vann som blandes inn. Er den derimot litt for klissete tilsetter du en spiseskje mel ekstra.
 3. Sett deigen til heving. Dekk til med plastfolie, sett den et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse (mellom 1 til 2 timer).
 4. Når deigen har hevet, slå den sammen og kna den i 1 til 2 min. på en benk med mel til den er jevn og fin. Deigen deles i passende emner og kjevles ut. La den etterheve i 20 min.
 5. Kjevle en gang til, før di har på fyllet etter eget ønske, så blir deigen enda sprøere og luftigere.
 6. Stek pizzaen på ovnens høyeste varme for best resultat.

Ring oss..

>

..gjerne for en hyggelig prat om våre produkter.

 

Du når oss på 33 06 30 00.