En god rødvinssaus som kun tar 15 minutter å lage. Sausen passer perfekt til biff, uansett om dener grillet eller stekt i panna.
Ingredienser
Mengde: 2,5-3 dl
- 5 dl rødvin
- 1 stor sjalottløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, knust
- 3 kvister rosmarin
- 8 kvister timian
- 1 ts hel sort pepper
- 2 ss tomatpuré
- 2 ss worcestershiresaus
- 1 ts kjøttfond
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 4 ss kaldt smør, skåret i fire biter.
Slik gjør du
Grillmetode: –
- Tilsett rødvin, sjalottløk, hvitløk, rosmarin, timian og pepper i en medium stor kjele.
- La dette koke opp og la det redusere til du har ca. 2,5 dl. Sil før du heller det tilbake i kjelen.
- Visp inn resten av ingrediensene, foruten smør. La dette småkoke i 5 minutter.
- Visp inn smøret, en bit av gangen, til alt er godt blandet.
Sausen er best servert varm.
Tips: Sausen kan lagres i en lufttett boks i opptil et par uker. Forsiktig varm opp før servering.