Det er ikke mye som må gjøres med grilled asparges før den blir helt nydelig. Har du sitron, hvitløk og olivenolje kommer du langt.
Ingredienser
4 porsjoner
- 450 g asparges
- 1 sitron
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss olivenolje
- Havsalt
- Nykvernet sort pepper
Vinaigrette
- Juice fra 0,5 sitron
- ½ ts Dijonsennep
- 1 ss extra virgin olivenolje
- Havsalt
- Nykvernet sort pepper
Slik gjør du
Grillmetode: direkte grilling
- Kutt av enden på aspargesen. Legg de på et bakepapir og sett til side.
- Riv skallet av sitronen og dryss det over aspargesen. Behold sitronen til vinaigretten.
- Finhakk hvitløk. Dryss en klype salt over. Bruk siden av kniven bland sammen til en paste. Fordel det så over aspargesen.
- Drypp olivenolje over. Krydre så med salt og pepper. Bland aspargesen slik at alt er dekket med alle smakene.
- Lag vinagretten: Rør sammen sitronsaft og sennep. Sakte visp inn olivenoljen. Smak til med salt og pepper.
- Klargjør grillen for direkte grilling over middels varme. Benytt gjerne en grillgridd (nettbutikk) når du skal grille aspargese.
- Grill aspargesen 6-10 minutter. Snu ofte. Tiden vil avhenge av størrelsen på aspargesen og varmen fra grillen.
- Legg på et serveringsbrett og hell vinaigrette over.
Aspargesen kan serveres både varm og kald.