Man kan gjøre mye med poteter. Denne utgaven har den perfekte kombinasjonen hvor potetene er gylne og crispy på utsiden, myk og kremaktig på innsiden.
Ingredienser
4-6 personer
- 700 g små gule poteter
- Extra virgin olivenolje
- Havsalt
- Nykvernet pepper
- Finhakket frisk gressløk, til pynt (kan sløyfes)
- Smuldret blåmuggost, til pynt (kan sløyfes)
Blåmuggost og gressløk saus
- 1,8 dl rømme
- 55 g blåmuggost, smuldret
- 2-3 ss kaffefløte
- 1 ss Dijon sennep
- 1 ss Worcestersaus
- 1 ss finhakket gressløk
Slik gjør du
Grillmetode: direkte varme
- Vask potetene og legg de i en stor gryte med kaldt vann.
- Kok opp og la de småkoke til de blir så møre at du kan skjære i de med en kniv.
- Mens potetene koker kan du forberede sausen. Dette gjøres ved å røre alle ingrediensene sammen. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet i inntil 15 minutter før servering.
Tips: sausen kan oppbevares i opptil en uke.
- Hell av vannet og legg potetene utover en stekeplate.
- Ved hjelp av et rent kjøkkenhåndkle, mos potetene forsiktig med hånden slik at de blir flate. Prøv og ikke knus de så mye at de faller fra hverandre.
- Klargjør grillen for direkte varme med høy varme.
- Forvarm et grillfat eller en grill grid (se produkt i nettbutikken vår).
- Pensle begge sidene av potetene og krydre de med salt og pepper.
- Plasser potetene i en den forvarmede grill griden og la de grille til de blir gyllenbrune og sprø, ca. 4-5 minutter på hver side.
- Server potetene mens de er varme sammen med sausen.